5 растения, които пречистват въздуха вкъщи

Въздухът в дома не е толкова чист, колкото много хора смятат. Може да се стараете да поддържате чистота и спретнатост вкъщи, но колкото и усилия да полагате, домашният прах е винаги там на скрити места, откъдето влияе силно негативно върху здравето.

Природата се е погрижила за това да осигури естествена почистваща система за въздуха благодарение на растенията.

Всички растения се грижат за пречистването на въздуха вкъщи, но някои имат особено солидни качества в това отношение.

Кои са растенията, които пречистват въздуха в дома най-добре?

Сансевиера

Сансевиерата е прекрасно растение, което може би сте забелязвали по офиси и големи магазини. Тя е прекрасна и за дома, защото не само прочиства въздуха успешно, но и не изисква особени грижи. Достатъчно е да е на добре осветено място без да се налага да е на пряка светлина. Поливането също е сравнително рядко, не се налага да го правите всеки ден.

Гербер

Герберите са невероятно красиви в многообразието от цветове и форми, в които се срещат. Те са чудесно средство да пречиствате въздуха вкъщи и да украсите дома си. Цъфтят по всяко време на годината, което е допълнителен бонус за красотата в дома.

Папрат

Вечнозеленото растение папрат е прекрасно за дома. То внася свежест със зеленината си, но и прочиства въздуха. Предотвратява образуването на мухъл и плесени, които могат да причинят алергии и дихателни проблеми.

Фикус бенджамин

Фикус бенджамин е друго подходящо за дома растение, което притежава превъзходни пречистващи въздуха качества. Той е вечнозелен и ще украсява дома ви, внасяйки свежест и уют. Може да достигне височина 2 метра, което трябва да имате предвид, когато го отглеждате. Осигурете му достатъчно просторна саксия и място, за да се развива добре.

Драцена

Нежната и красива палма драцена има почистващи свойства спрямо въздуха. Тя е невероятно красива и не изисква особени грижи. Поставете я на добре осветено място и поливайте от време на време, когато почвата изсъхне. Тя ще свърши останалата работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post „Храната на столетниците“ – възражда сърцето, костите, мозъка…
Next post Какви са ползите от стопяването на коремните мазнини