5 сигнала, че белите дробове боледуват

Днес чистият въздух се превръща в рядък ресурс, което означава, че повече от всякога трябва да обръщаме внимание на белите си дробове и знаците, които ни дават, когато нещо не е наред. Някои от тези признаци са доста лесни за отхвърляне, но ако обърнете внимание, те може да спасят живота ви.

Кои са симптомите, които може да показват, че трябва да се погрижите за здравето на белите си дробове. Въпреки че е посочен като рядък симптом, болките в гърба, раменете или дори в гърдите могат да означават началото на рак на белия дроб, който, ако бъде открит в ранните етапи, в повечето случаи е лечим. Ако тази болка е по-силна и продължава по-дълго от обичайните неразположения в гърба или ако я изпитвате често, незабавно потърсете доктор.

Кашлицата може да е показател за нещо просто като обикновена настинка, но може да бъде и симптом на хронични заболявания. Острата кашлица може да е признак за рак на белия дроб, особено ако се комбинира с други симптоми като кашлица с кръв. Задухът най-често се причинява от сърдечни или белодробни състояния като астма или алергии.

Ако очите и кожата ви имат жълт оттенък, това също е лош сигнал. Всички се чувстват уморени от време на време, това е нормално. Лишаването от сън или стресът могат да бъдат причини за умора, но ако се чувствате необичайно уморени много често, кашлицата ви не отшумява и имате загуба на апетит, може да имате сериозно заболяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *