5 храни пречистват тялото от никотина

5 храни пречистват тялото от никотина

Дори да сте отказали цигарите, вашето тялото със сигурност не е пречистено от никотина, който е трупан в организма ви в продължение на години. Учените го определят като един от най-силните наркотици и най-трудно преодолимата зависимост.

За да помогнат на пушачите (както бивши, така и настоящи), специалистите препоръчват въвеждането на няколко храни, които пречистват тялото от никотина. На първо място в тази битка са броколите. Те съдържат висока концентрация на витамини В5 и С, които са отговорни за регулирането на много важни процеси в организма.

Недостигът на тези витамини води до метаболитни нарушения. Консумирането на броколи подобрява метаболизма и предпазва белите дробове от токсини (броколито съдържа гена NRF2, който защитава белодробните клетки). Портокалите са най-разпространената цитрусова култура в света. Лекарите силно препоръчват да добавите тези плодове към диетата си, тъй като са мощен антиоксидант.

А също и антидепресант: консумирането на портокали възстановява нивата на витамин С и намалява стреса и безпокойството, причинени от отказа от никотина. Спанакът е друга съкровищница на здравето заедно с цитрусовите плодове. Най-вече е необходим на тези, които се отказват от пушенето. Съдържа фолиева киселина и витамин В9, които са най-добрите помощници за премахване на никотина от тялото.

Витамин В9 помага за подобряване на съня, а фолиевата киселина се бори с абстиненцията от никотина. Джинджифилът може да помогне за облекчаване на много от нежеланите ефекти от тютюнопушенето. За максимален ефект трябва да консумирате джинджифила в суров вид. Той ще намали апетита за никотин, ще поддържа здравословното тегло, ще подобри метаболизма, а по този начин бързо ще премахне токсините от тялото.

Киселините, съдържащи се в червените боровинки, помагат за премахването на никотина от кръвта много по-бързо от другите органични елементи. Червените боровинки са богати на витамин С, с който те са напълно способни да се конкурират с портокалите и лимоните, тъй като всички пушачи трябва да се справят с дефицита на този витамин. Освен това червените боровинки повишават кръвната захар по същия начин, по който никотинът го прави, което го превръща в чудесен заместител на цигарите, когато се откажете от пушенето. Рецептата е много проста: 3 супени лъжици боровинки с половин лъжица захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *