8 естествени диуретика за бързо отслабване

8 естествени диуретика за бързо отслабване

Храните, действащи като естествени диуретици, помагат за по-добро здраве и за поддържане на балансирано тегло и бързо отслабване. Препоръчително е на трапезата ни да има редовно храни, които действат като диуретици и затова обикновено се наричат естествени диуретици.

Понякога ние сме жертви на определени подувания, които заплашват нашата физическа форма и тогава си даваме сметка, че трябва да се храним с правилните храни, които могат да стимулират диурезата.

Проблемът може да бъде само от задържане на вода. Как да го решим? Има определени храни, които е добре винаги да присъстват в нашата диета и които са от съществено значение за очистване на организма и да му помогнем да намери подходящ баланс.

Диня

Динята има много полезни свойства, високо съдържание на вода и е естествен диуретик. Тя също така съдържа ликопен, подобно на доматите, който е антиоксидант и затова може да попречи на вредите, причинени от свободните радикали. Малкото аминокиселини в динята помагат за придвижване на кръвта във вените като действат леко съдоразширяващо.

Морков

Много полезен е морковът за детоксикация на организма. Сред зеленчуците може да се смята за един от най-добрите естествени диуретици. Това растение е в състояние да ускори метаболизма ви и, благодарение на всички витамини и минерали, на които е толкова богат, от него можем да получим много ползи. Може да се ползва и сок от сурови моркови.

Патладжан

Дори и патладжанът има богато съдържание на вода, което подобрява кръвообращението. В допълнение този зеленчук е богат и на флавоноиди, които действат като истински естествени противовъзпалителни средства.

Ананас

Главната особеност е, че помага за усвояването дори и на най-сложните протеини. Ето защо се препоръчва и с плодовете за тези, които страдат от проблеми с храносмилането. Съдържа и един много полезен ензим бромелаин.

Артишок

Артишокът действа като насърчава жлъчната секреция и диурезата. От този естествен диуретик най-много ползи има черният дроб, тъй като този зеленчук помага на храносмилането.

Аспержи

Аспержите са много диуретични, благодарение на съдържанието им на диаспарагинова аминокиселина. Чрез консумацията на тези зеленчуци, можете да се отървете от задържането на вода, причинени от ПМС. Също аспержите са богати на фибри, които помагат на червата за премахване на токсините.

Краставица

Краставицата е богата на силиций и сяра, два минерали, които играят важна роля в подпомагането на бъбреците за премахване на пикочна киселина. Ето защо тя може да се смята за естествен ефикасен диуретик. Освен това съдържа и калий, който също съдейства за отделянето на течностите

Целина

Пречистващите свойства на целината са добри. Тя е в състояние да упражнява и успокояващ ефект срещу нервната ни система, има и други полезни свойства, които са известни предимно при артрит, ревматизъм и други подобни болести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *