Mиризмата на тялото разкрива неподозирани здравословни проблеми

Китайските лечители стигат до тайната какво всъщност причинява необичайни миризми на тялото. Те смятат, че различните миризми могат да са сигнал какво е нашето здравословно състояние.

Китайски билкари, специалисти по акупунктура и медицински експерти изучават миризми, които излъчва човек. Това им дава необходимата информация за да могат точно да определят източника на заболяването. Според ориенталската медицина човешкото тяло може да има 7 основни миризми, които говорят за цялостното състояние на организма:

Лош дъх и газове

Основната работа на храносмилателната система на човека е да предпазва организма от токсини, които могат да увредят здравето на червата, което ще доведе до нарушаване на абсорбцията на хранителните вещества и премахването на полезните чревни бактерии.

Когато храносмилателната функция на тялото е нарушена, се появяват симптоми като лош дъх и увеличено образуване на газ. Приемът на пробиотици и млечни продукти стабилизира растежа на полезните бактерии в червата.

Миризма на дим

Кортизолът, известен като хормон на стреса, се отделя от нашето тяло, когато се чувстваме много тревожни, в състояние на стрес. Това явление може да бъде придружено от миризма на дим, излъчвана от човешката кожа.

За да решите проблема, е необходимо да почивате и минимизирате стресовите ситуации, да наситите живота с положителни емоции, да намерите източник на вдъхновение.

Миризма на горчиво

Черният дроб и жлъчката в китайската медицина са свързани с елементите на дървото в природата. Дърво в древна китайска култура е комбинация от телесните функции и характеризира дейностите по планиране и вземане на решения.

Проблеми с черния дроб и жлъчния мехур могат да провокират повишена секреция на себум, както и наличието на миризма на горчиво, излъчвана от човешкото тяло.

В същото време човек може да бъде хронично раздразнителен и по-разгневен от обичайното. Изключването от диетата на алкохола и мазните храни може да ограничи симптомите и да балансира работата на тези органи.

Сладникава миризма

Ако от човек идва сладникава миризма, това може да означава проблеми с далака. В китайската медицина той е свързан с елементите на земята, съхранението на мисли и намерения.

За да намалите нежеланата миризма, трябва да се откажете от употребата на определени храни: соя, свинско месо, млечни продукти.

Гнила миризма

Китайската медицина е на мнение, че остра миризма на гнило, излъчвана от човешкото тяло, показва, че имате проблеми с белите дробове и дебелото черво. Това е пряко свързано и с факта, че човек не се освобождава от негативните емоции и започва да „излъчва“ гнила миризма.

За да изчистите ума и душата си, препоръчително е да ходите повече на открито, да мислите за доброто. По този начин е възможно да се възстанови балансът между тялото и душата ви.

Миризма на амоняк или морска вода

Подобни миризми показват проблеми с бъбреците. В китайската медицина тези органи се характеризира с водата, свързват се с раждането и прераждането. За възстановяване на баланса се препоръчват активни спортове, а в тази ситуация е много полезно да се работи на чист въздух.

Сладка миризма

Твърде сладка миризма, излъчвана от човешкото тяло, може да бъде резултат от неправилно боравене с чувствата.

Ако „задържате“ емоциите си, вместо да ги пуснете, те няма да бъдат правилно обработени и могат да се проявят под формата на изразена миризма на тяло. Разговор с човек от кръга на доверие, медитация и позитивно отношение ще помогне за решаването на проблема.

Ако се вслушате в себе си, осъзнаете дребните симптоми на проблема, можете да промените живота си към по-добро.

Не пренебрегвайте лечението, ако забележите необичайна миризма на тялото. Ако откриете подозрителни симптоми, трябва да потърсите квалифицирана помощ възможно най-скоро, съветва Zdrave.to.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *