Вижте как да разредите кръвта без хапчета

Много хора пият аспирин за разреждане на кръвта, но не всички знаят, че освен полза аспиринът може да нанесе и вреда. Малки частички от него полепват по стомашните стени, проникват още по-навътре в тях и предизвикват язва. Повишената гъстота на кръвта от своя страна може до доведе до варикоза, тромбофлебит, инсулт, стенокардия, инфаркт, вегетативно-съдова дистония, хипертония, атеросклероза.

За да се избавите от тези болести, е желателно да вземете мерки сами да си помогнете за разреждане на кръвта, доверявайки се на изпитани народни методи. Пийте всеки ден не по-малко от 120 мл портокалов сок. Той отлично разрежда кръвта и е източник на витамин С. Но не забравяйте, че портокаловият сок е противопоказен при язвена болест на стомаха и гастрит с повишена киселинност.

Друга рецепта съветва да вземете 250 г изчистен чесън и да добавите към него 300 г мед. Оставете сместа да престои 3 седмици и приемайте по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 40 минути преди ядене. Алтернативен вариант е да залеете с половин литър водка 100 г смляно индийско орехче.

Оставете сместа да престои 21 дни, като ежедневно разклащайте съда, след това филтрирайте. Пийте по 20-30 капки, разтворени в четвърт чаша гореща вода 3 пъти на ден, 30 минути преди ядене. Прекъсвате за 10 дни и продължавате, докато изпълните 5 курса.

Изсушените съцветия от билката горски пелин също са полезни за разреждане на кръвта. Дъвчете по половин чаена лъжичка всяка вечер в 21 часа в продължение на една седмица, а после направете 10-дневна почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *