Вижте как да разредите кръвта без хапчета

Вижте как да разредите кръвта без хапчета

Много хора пият аспирин за разреждане на кръвта, но не всички знаят, че освен полза аспиринът може да нанесе и вреда. Малки частички от него полепват по стомашните стени, проникват още по-навътре в тях и предизвикват язва. Повишената гъстота на кръвта от своя страна може до доведе до варикоза, тромбофлебит, инсулт, стенокардия, инфаркт, вегетативно-съдова дистония, хипертония, атеросклероза.

За да се избавите от тези болести, е желателно да вземете мерки сами да си помогнете за разреждане на кръвта, доверявайки се на изпитани народни методи. Пийте всеки ден не по-малко от 120 мл портокалов сок. Той отлично разрежда кръвта и е източник на витамин С. Но не забравяйте, че портокаловият сок е противопоказен при язвена болест на стомаха и гастрит с повишена киселинност.

Друга рецепта съветва да вземете 250 г изчистен чесън и да добавите към него 300 г мед. Оставете сместа да престои 3 седмици и приемайте по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 40 минути преди ядене. Алтернативен вариант е да залеете с половин литър водка 100 г смляно индийско орехче.

Оставете сместа да престои 21 дни, като ежедневно разклащайте съда, след това филтрирайте. Пийте по 20-30 капки, разтворени в четвърт чаша гореща вода 3 пъти на ден, 30 минути преди ядене. Прекъсвате за 10 дни и продължавате, докато изпълните 5 курса.

Изсушените съцветия от билката горски пелин също са полезни за разреждане на кръвта. Дъвчете по половин чаена лъжичка всяка вечер в 21 часа в продължение на една седмица, а после направете 10-дневна почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *