Гаргара със сол бори пневмонията в домашни условия

Гаргара със сол бори пневмонията в домашни условия

Пневмонията не може да се лекува единствено в домашни условия, но има някои средства, които подпомагат значително процеса и възстановяват щетите по-белите дробове, без да вредят на организма. Такова средство е гаргарата със солена вода.

Характерното за пневмонията натрупване на слуз в гърдите и гърлото може да предизвика силна, понякога изтощителна кашлица.

Гаргарата със солена вода помага за облекчаване на този симптом. Тя се прави, като се разтваря половин чаена лъжичка сол в чаша топла вода. Гаргарата продължава 30 секунди и се повтаря на всеки три часа. Друго целебно средство е чаят от куркума.

Активното съединение на подправката – куркумин, проявява противовъзпалителни и антибактериални свойства, които действат срещу патогените на пневмонията. Добре е да приемате от този чай поне веднъж дневно.

Етеричните масла от мащерка, карамфил и канела имат мощни антибактериални, противовъзпалителни свойства, които помагат в борбата с патогените на дихателните пътища. Разтворете няколко капки от тях във вряща вода и вдишвайте от изпаренията в рамките на 5 минути, за да спомогнете процеса на оздравяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *