Лечител разкри как да се отървем от синузита завинаги

Лечител разкри как да се отървем от синузита завинаги

Лечителят Васил Дамянов разкри във Фейсбук как да се спасим завинаги от синузита:

„През 1998 година момиче, което учеше в Тракийския университет в Стара Загора, имаше синузит в много остра форма.

Приемаше антибиотици и различни мазила от лекарите, но без успех. Тогава изгорих едно листо чемерика, разтрих го на ситно на прах, взех с върха на ножа и я накарах да смръкне първо с едната ноздра и после с другата.

След десетина минути започна обилно течение от носа, започна да киха. След около пет минути всичко отшумя. И момичето ми каза: Изведнъж ми светна пред очите, дишам спокойно, не ме боли вече главата.“

Ето и повече информация за билката чемерика: Многогодишно тревисто растение, което се използва за укрепване на скалпа и корените на косата, прилага се при косопад и пърхот. Veratrum Lobelianum Berhn расте във влажни и мучурливи места, растението е с право стъбло с височина до 1.5 м, цъфти през от юни до август. За билколечение се използват корените и коренището.

В корените и коренищата на чемериката се съдържат алкалоиди от стероиден тип (аминоалкохоли, естерни алкалоиди, глюкоалкалоиди): алкамини — вератрамин, первин, гермин, протовератрин; смола, скорбяла, захар. Чемериката се прилага външно при косопад и при упорит пърхот. Тя се използва за мазане при подагра и херпес зостер.

Билката е силно токсична! Назна­чава се само по лекарско предписание. Пероралното прилагане на чемериката е забранено поради голямата токсичност на расте­нието. Съхранявайте на място недостъпно до деца и далеч от пряка слънчева светлина.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *