Болката във врата може да бъде победена с лесни упражнения

Болката във врата убива повече от рака, предупреждава известният лекар Шишонин и дава съвети на какво трябва да обърнете внимание.

Упражненията, които той препоръчва, се комбинират със специална диета. Само този терапевтичен “пакет”, който включва терапия-упражнения-диета, може да ви позволи да се чувствате здрави!

Коя е основната причина за болестта?

Факт е, че с течение на годините шийните прешлени при хората се променят. Това причинява много проблеми. Например, някои нервни окончания са притиснати. Притиснати са и кръвоносните съдове, които хранят мозъка.

Достъпът на кислород до мозъка е затруднен, което причинява високо кръвно налягане. Капилярите постепенно се увреждат, защото те също са недостатъчно снабдени с кръв. Ето защо пациентите с хипертония обикновено имат студени крака, кръвоснабдяването на крайниците е много оскъдно.

Затова е важно да вземете мерки навреме. Първо страдат бъбреците. Променя се биохимията на кръвта. Нивата на глюкоза в кръвта се повишават. Накрая настъпва мозъчен удар.

Но не се притеснявайте. Има просто решение. Просто трябва да се отървете от натиска и това може да стане без употребата на лекарства.

Най-честият виновник за тези проблеми е прешленът, наречен атлас. Той е първият прешлен в гръбначния стълб, който търпи огромно натоварване. Заради него се развива остеохондроза.

Според лекарите симптомите при много пациенти са едни и същи. По време на сън и след събуждане се чувстват ужасно. Състоянието се подобрява през деня. Това се дължи на факта, че хората спят на възглавница в положение, което притиска този прешлен.

След ставане състоянието се подобрява, защото прешлените се освобождават повече или по-малко и се връщат в нормално състояние. Ако изправеното положение не донесе облекчение, това може да причини инсулт или тежка хипертонична криза.

Според д-р Шишонин няма диагноза “хипертония”, тъй като самото състояние е свързано с дислокация на първия прешлен.

За да го отпуснете, трябва да правите упражнения (упражненията на д-р Александър Шишонин можете да откриете в YouTube). Проблемът трябва да се решава системно, като се използват гимнастически упражнения, които ще позволят на гръбначните прешлени да се отделят.

Натискът върху първия прешлен причинява множество заболявания като:-остеохондроза, диска херния, спинални тумори, окципитална невралгия.

Какво може да ви помогне?

За да се преодолее дискомфортът и болката във врата, е необходимо да се правят гимнастически упражнения, особено за врата. Това ще помогне за нормализиране на кръвното налягане и капилярите.

Упражненията могат да се изпълняват независимо. Ако, обаче, в рамките на месец няма подобрение, може да се наложи да потърсите професионална помощ, за да разберете причината и да я лекувате. Вашият лекар може също да ви посъветва да си направите професионален масаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *