Д-р Емилова: Джинджифил и чесън срещу инфекции и рак

Известният лекар, природолечител и диетолог д-р Людмила Емилова определя джинджифилът като невероятно средство срещу инфекции и рак. Джинджифилът трябва да се приема внимателно от хора, които имат проблеми със стомаха. Няма значение дали става дума за чай или за рецепта, според която трябва да го настържем и да го смесим с нещо.

„Невероятен е за подсилване на имунната система при всякакъв вид инфекции. Знаем, че често имаме някакви възпаления, каквито и да са те, това е отворена врата за раковите заболявания. Има една много популярна и изпитана рецепта за лечение на ставни болки – настъргва се корен от джинджифил, смесва се с мед и се приема по една чаена лъжичка от това чудотворно лекарство сутрин, обед и вечер. Ако искаме да приемаме тази смес, трябва за започнем със съвсем малки количества”, съветва д-р Емилова.

Тя е категорична, че всеки човек може да се предпази от рак. „Правени са изследвания. Сред група от ракови клетки се поставят различни видове храни. Вижда се, че там където се постави чесън, развитието на рака спира. И това се оказва най-доброто средство срещу него. А знаете, че той е употребяван от българите векове наред. Сега отново се доказа колко е полезен. Същото се отнася и за боба. Знаете, че българите са оцелели защото са си хапвали от него в по-голямата част от годината.

Разбира се, в това число да сложим и нашенското кисело мляко. Но с него са се хранили в определени дни от годината – в дните, когато овцете и козите са давали мляко. Кравите са били рядко срещани на времето и са били привилегия на богатите хора. В последните години се оказа, че бобът е по-полезен отколкото сме си мислили. Той може да ни предпази от диабет, както и дори да ни излекува”, разказва д-р Емилова и съветва да се връщаме назад към онова, което знаем от прабабите и прадядовците и начина, по който те са живеели и са се хранили.

А като добавим и постите, около 200 дни в годината, с помощта на които са се разтоварвали от всички животински храни, ето една прекрасна рецепта за дълъг и здравословен живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *