Как да спечелим борбата с гъбичките?

Гъбичките по кожата и ноктите са много упорит и неприятен проблем, който засяга много хора. В борбата с тях има много препарати в аптечната мрежа, сложни бабини рецепти с много съставки и всякакви безумни съвети, но за да не се изгубите сред тях, без резултат, днес ще ви представим нещо много просто и ефективно, което присъства в повечето домашни аптечки.

Кислородна вода е антисептична, дезинфекцира, оксидира, избелва и вижда сметката на гъбичките. Нейните антигъбични и антивъзпалителни свойства са идеален бич за гъбичките, поразяващи ноктите.

Как да действаме?

Накиснете пръстите или краката си в кислородна вода. След като нивата на кислорода се увеличат, растежът на гъбичките върху ноктите ще започен да се руши постепенно.

Купете 3% кислородна вода. Не използвайте по-висок процент, тъй като може да увреди кожата на крайниците. Смесете равни части вода и кислородна вода. Ако ще киснете краката си, тогава заменете водата с оцет. Киснете ноктите всеки ден по 30 мин. Правете това без прекъсване в продължение на месец, или докато гъбичките се елиминират.

За да има ефект обаче, наистина трябва да не пропускате нито една процедура.

Дори и да започнете да забелязвате резултати в по-кратък период от време, не позволявайте това да ви заблуждава. Гъбичките не са съвсем премахнати, така че продължете курса на лечение поне месец.

Гъбичките по ноктите са заразни. При първите признаци, че нещо не е наред с нокътя, вземете мерки, за да не се пренесе и върху останалите нокътни плочки.

Когато ползвате хотелски бани, басейни или други обществени места, където боси имате достъп до мокрите помещения, обувайте джапанки или водни обувки, закриващи ноктите на краката.

Поддържайте ноктите къси и винаги подсушавайте ръцете и краката след миене, защото влагата е добра среда за развитие на гъбички.

Може да използвате и антигъбични пудри и спрейове, с които да пръскате обувките си. Те помагат и за убиването на бактериите и другите организми, които се спотайват в чепиците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Без болести цяла зима с рецептите на Петър Димков
Next post Дълголетието зависи много от начина на дишане