Купете си кедрово масло, и няма да имате нужда от други лекарства!

Предимствата на естествените етерични масла са отдавна известни. Днес мнозина ги използват, за да си направят лекарство, за да подобрят състоянието на кожата или заради ползите от естествените аромати.

Със сигурност имате някои празнини при използването на богатия арсенал от етерични масла. Днес сме се амбицирали да запълним един важен пропуск, който ще ви бъде безкрайно полезен.

Малко хора знаят, че едно от най-полезните етерични масла е кедровото масло. Това е може би най-приятелския и устойчив продукт, с богат състав и доказани ползи. Освен всичко това, маслото се абсорбира отлично от тялото и има много приятен аромат.

Кедрово масло – приложение и ползи за здравето

Как да използвате този продукт? Прочетете по-долу селекция от ценни съвети, които ще ви помогнат да подобрите здравето си при няколко неприятни ситуации.

1. Като антисептик

Малката рана може да бъде безопасно обработена с кедрово масло. Тази предпазна мярка ще ви предпази от навлизане в тялото на различни инфекции, включително тетанус, както и от други опасни усложнения.

2. За лечение на ставите

Кедровото масло много ефективно облекчава болката на ставите, които страдат от артрит. Често лекарите препоръчват кедровото масло да се приема вътрешно, но с него можете да търкате възпалената област или да прилагате компреси от кедрово масло.

3. За косата

Маслото от кедър се е доказало като лекарство при себорея. За да се отървете от болестта, трябва внимателно и редовно да намазвате плаките от себорея с масло. Това ще помогне не само да се отървете от външните симптоми на заболяването, но и ще възстанови нормалното функциониране на мастните жлези.

4. При простуда и кашлица

Маслото от кедрови ядки спомага за по-бързото пречистване на дихателните пътища от храчки. В допълнение към отхрачващите свойства на кедровото масло, то помага да се елиминира главоболието и чувството на отпадналост, по време на настинка и грип. За целта се правят инхалиращи парни бани, като към врящата вода се добавя количество кедрово масло. Обичайно, към литър топла вода се слага супена лъжица кедрово масло.

5. Средство при проблеми със зъбите

Кедровото масло има стягащ ефект, поради което се използва често за лечение на зъбни заболявания. Продуктът помага при заболявания на венците и предотвратява загубата на зъби.

Използвали ли сте кедрово масло? Имате ли впечатления от този здравословен продукт? Моля, споделете вашия опит в коментарите. Съветите ви със сигурност ще бъдат полезни за всеки, който едва сега научава колко много приложения има кедровото масло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Разпознайте и неутрализирайте: Какви са симптомите на рак на хранопровода?
Next post 3 пробиотични храни за подобряване на храносмилането