Лунна диета за декември, задават се много празници

Декември е един от любимите ни месеци в годината. Има прекрасни празници, които започват още от 5 декември, когато празнуваме св. Сава. Празници, срещи с любими хора, за някои, които имат възможност и по-дълга ваканция. Вкусни гозби, калории, но и качен някой друг килограм от почивката и доброто хапване.

Хубавото е, че в такива случаи можем да разчитаме на лунната диета, която ни помага да балансираме менюто си така, че да намалим риска от преяждане, пише az-jenata.bg.

Характерно за този прочистващ режим е, че се следва началото на фазите на Луната, по време на което се консумират само сокове от плодове и зеленчуци, вода, чай. Не се разрешават мед, млечни и други храни, както и алкохол. Всяка фаза от диетата трае 24 часа.

През декември, първият ден на лунната диета е на 8-и, когато е и пълнолуние. Важно е когато спазваме диетата, след това да се захраним внимателно и постепенно. Това намалява риска от стомашни проблеми. По време на лунната фаза, обикновено се разделяме с излишно водно тегло, което сме натрупали, но и с токсини. Ако сме разумни в захранването и храненето между отделните фази на диетата, не само ще повишим енергийните си нива, но може да се окаже, че влизаме в новата 2023-а с по-малко качени килограми.

Някои хора по-трудно понасят разтоварващи дни, затова могат да добавят към менюто си и свежа плодова или зеленчукова салата, но без да се овкусяват. Възможни неразположения са главоболие, замайване. Лунната диета не се препоръчва, ако страдате от заболявания и не сте се допитали до вашия лекар, както и ако сте бременна или кърмеща жена.

Ето какво са фазите на Луната през декември:

  • 8.12.2022 г. – 06:48 часа – пълнолуние;
  • 16.12.2022 г. – 10:27 часа – последна четвърт;
  • 23.12.2022 г. – 12:56 часа – новолуние;
  • 30.12.2022 г. – 03:34 часа – първа четвърт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *