Лъжичка желатин срещу болки в ставите

Желатинът е изтъкван като добър източник на протеин. Човешкият организъм произвежда големи количества от протеините, открити в желатина, и чрез неговата консумация може да се набавят в готов вид елементите, нужни на хрущялите и ставите. Приемането на желатин успокоява болките и подобрява гъвкавостта на ставите.

Желатинът е превъзходен натурален източник на белтъка колаген, тъй като молекулите на природния колаген са малки и това им помага да проникват дълбоко. Има разлика обаче между готварския желатин и костния. Вторият се купува от аптеките и се използва за облекчаване на болките около гръбначните прешлени. Интересното е, че той лекува дискомфорта в гърба по-бързо от болкоуспокояващо, особено сега, при влагата и застудяването на времето, защото има противовъзпалителни свойства. За да започне консумацията му, пригответе желето от вечерта.

50 мл студена вода се наливат в чашка и се прибавя 1 чаена лъжичка желатин на прах. Разбърква се до хомогенизиране на сместа и се оставя така до сутринта на стайна температура. Полученото желе се изяжда на гладно. За да се получи облекчаване на сковаността, в продължение на една седмица всяка сутрин се консумира нова порция желе. Може да се продължи с приема на желатин до 30 дни.

Натурално желе всяка сутрин на гладно, в продължение на една седмица, подобрява храненето на хрущялната част на ставите, активира метаболизма и подпомага растежа на косата и ноктите. Академично изследване показва, че приемането на желатин успокоява ставните болки в колената и подобрява гъвкавостта при спортисти. Желатинът има разхлабващ ефект и създава отначало къркорене на корема, докато храносмилателният тракт привикне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *