Мехлем от мед и морска сол облекчава болките в колената

Мехлем от мед и морска сол облекчава болките в колената

Коленните стави са едни от най-натоварваните стави в човешкото тяло. Това натоварване съответно води и до травматизъм. При подрастващите спортисти са изчислени около 2,5 милиона травми на колената годишно. Освен в резултат на спортни травми обаче, болки в колената могат да се появят и при хора с наднормено тегло, с лошо разпределение на теглото на тялото поради плоскостъпие (дюстабан), хора с ревматоиден артрит, претърпяли катастрофи и т.н.

Появата на болка в коляното може да се случи на всяка възраст. Нараняванията, проблемите със сухожилията или артритът в начален стадий са най-честите причини за това. Тази болка може да ви обездвижи и да повлияе върху качеството ви на живот.

От съществено значение е да предотвратите появата й чрез активен начин на живот и правилно хранене.

Народна рецепта срещу болките в коленете:

  • Приготвя се мехлем от 1 супена лъжица мед, 1 суп. лъжица морска сол – счукана и пресята, и 1 жълтък от прясно сурово яйце.Обърква се много добре. С този мехлем вечер се мажат петите и се превързват за през нощта. На сутринта превръзката се маха.най-добре е върху компреса да се обуе найлонов чорап.Ако сутринта превръзката и чорапа са мокри, не бива да се изненадвате, съвсем е нормално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *