Най-доброто натурално слабително – остъргва дебелото черво от отрови

Запекът се появява, когато е налице затруднена дефекация и ако тя трае в продължение на три или повече дни. Почти всеки човек изпитва запек в определен момент от живота си и обикновено това не е сериозно. Болката в стомаха и подуването на корема обаче са неприятните симптоми на запека, които най-лесно изчезват чрез облекчаване на запека.

Медицинските експерти са на мнение, че за възникването на запека има няколко причини, сред които: липса на движение, възраст, стрес, лекарства, липса на фибри, някои витамини и други.

Възможно е запекът да е вторичен ефект на друго заболяване, като в този случай трябва да се консултирате с лекар, за да откриете първопричината на проблема си, за да го разрешите.

Запек

Някои симптоми на запек включват по-малко от две изпразвания на червата на седмица, напрежение при опит за дефекация, малки или твърди изпражнения, подут стомах и повръщане. Те причиняват изключително неудобство на страдащия, тъй като могат да накарат човек да се почувства летаргичен.

Ако имате нередовни изхождания повече от две седмици, важно е да предприемете действия. Лекарят може да извърши тестове, за да се опита да открие причината за проблема. Те включват кръвни и хормонални тестове, бариеви тестове за намиране на блокировка в дебелото черво или колоноскопия, за да се изследва допълнително какво се случва в дебелото черво.

Около десет процента от хората страдат от нередовни изхождания. Въпреки че има много варианти за облекчаване на запека, често е най-добре да се обърнете към натурално лекарство, което действа като ефективно слабително. Следната проста рецепта е използвана в стационарни условия и се дава на пациенти с тежък запек . Лесно е да се приготви и да получите страхотни резултати.

Най-доброто натурално слабително

За да си направите вкусното слабително сладко , използвайте една чаша фурми, една чаша сини сливи и пет чаши вряла вода. Нарежете фурмите и сините сливи на малки парченца и залейте с вода. Варете тази смес, докато стане гъста. Това количество ще е достатъчно за около три седмици. Приемайте по една чаена лъжичка дневно. Натуралното слабително може да се използва от хора на всяка възраст.

Сините сливи са с високо съдържание на фибри и съдържат и сорбитол, който е естествена захар, която размеква изпражненията. Това облекчава запека за кратък период от време. Като алтернатива можете да залеете сушени сини сливи с вода и да ги оставите за една нощ, а след това да я изпиете на следващата сутрин. Това ще ви помогне за сутрешното изхождане.

Запекът е често срещан проблем и за съжаление не много от лекарствата за него са полезни, дори могат да навредят. По-добре опитайте естествения метод по-горе, за да помогнете на тялото си в неговите естествени функции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *