Падналите клепачи – симптом за тумор в белия дроб

Падналите клепачи – симптом за тумор в белия дроб

Специалисти от Националната служба по здравеопазване във Великобритания посочиха три външни признака, които свидетелстват за възникването на раков тумор в белите дробове.

Ето на какво трябва да обръщате внимание в това отношение: На първо място е отпускане на клепачите. Това нарушение възниква, защото при рак на белите дробове туморът поразява част от органа, през който преминават голям брой нерви, в т. ч. влияещи върху състоянието на очите и определени части от лицето. Кожен обрив.

Появяващ се без причини обрив задължително трябва да бъде изследван. Съществуват много случаи на пациенти с потвърден рак на белите дробове, върху кожата на които се появяват странни обриви. Най-често става дума за „синкави“ или виолетови петънца.

Необичайно изпотяване. Още един възможен външен признак на проява на раков тумор в белите дробове може да бъде изпотяване на лицето и по-конкретно – едната част на лицето се поти доста по-силно от другата.

Това означава, че туморът е разположен от страната, в която лицето се поти по-малко. Освен това сред признаците за рак на белите дробове се посочват също намаляване на зеницата, промяна в гласа, като например хрипливост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *