Три билки церят болни бъбреци и цистити

Три билки церят болни бъбреци и цистити

Въпреки че циститът обикновено се причинява от бактерии, не бива да се бърза с антибиотик още при първите прояви на възпаление на пикочния мехур. Има билки и други природни средства, с които да се справим. Освен червената боровинка, за която е писано много, има и някои други церове, които са дори по-ефективни срещу инфекции и други болести на отделителната система.

Едно от най-добрите природни средства е билката златен енчец. Тя съдържа флавоноиди и сапонини, които притежават диуретичен, атнифлогистичен, спазмолитичен и антимикробен ефект. Енчецът е утвърдено средство за прочистване на бъбреците, което действа ефективно и при други възпалителни процеси на пикочната система. Друга полезна билка при цистит е пачи очиболец. Тя действа срещу крампи. Съдържа флавоноиди и танини, които действат спазмолитично предимно на гладката мускулатура на пикочния канал. Има и антимикробно действие, стяга и тонизира мембраните на лигавицата. Така бактериите не могат да се захващат за стената на лигавицата.

Полският хвощ също е основна билка, която е позната със своя много добър активиращ филтрацията на бъбреците ефект. Прилага се не само при бъбречни заболявания, но и при такива, свързани с функцията на бъбреците като високо кръвно. Съдържа важни елементи, необходими на бъбрека, като кварц (силикати), калий. Специалистите препоръчват на хората над 50 г., особено на жените, да провеждат два пъти годишно пречистващ курс с тези билки. Най-добре е да се прави през пролетта и есента. Приемат се 10-20 капки дневно заедно с достатъчно вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *