Японска техника с топла вода за справяне със запека и омазняването на черния дроб

Ако редовно практикувате техниката Саю ще се радвате на здраве и младежко излъчване, характерно за хората от Изтока. Япония се счита за лидер в класацията на страните с най-голяма продължителност на живота. Много учени смятат, че тайната на столетниците в Страната на изгряващото слънце, се крие в правилната диета и пиенето на топла вода, което е от особено значение за всички органи и системи в човешкото тяло.

Какъв е японският начин за лечение с топла вода?

Родното място на всички живи същества е водата. Тя, освен че утолява жаждата, хидратира трайно организма и дарява живот. Водата има най-ефикасните и доказани лечебни свойства. Пречистването с топла вода се използва в Япония още от времето на самураите.

Лечение с японската техника Саю

Саю – на японски означава „лечение с преварена вода“. В състояние на кипене водата се освобождава от хлорните частици и други вредни примеси, съдържащи се в нея. Преварената вода, която се е охладила до 50-60 ° C, се нарича „Юдзамаси“ (Yuzamashi) и се пие за оздравяване на тялото. Името идва от керамичния съд, от който се отпива топлата вода.

Ефект на топлата вода

Пиенето на топла вода има затоплящ ефект. По този начин всички метаболитни процеси в човешкото тяло се подобряват и се засилват естествените защитни сили на организма. Японските учени твърдят, че затоплената вода помага за ефективно очистване на всички органи и системи.

Пиенето на топла вода, или практикуването на японската техника саю насърчава детокс процесите в черния дроб – ускорено елиминиране на токсините и мазнините, които са се натрупали. Затова Саю се препоръчва на хората, които имат стеатоза, или позната още като неалкохолно омазняване на черния дроб. С помощта на топлата вода се изхвърлят и отпадните продукти от организма през бъбреците.

Саю помага да се справите със запека и да развиете устойчивост на стрес. В същото време кожата се почиства, става по-мека, жизнена и сияйна. Този метод ви позволява да се отървете от излишните килограми, тъй като помага за безболезнено изгаряне на излишните калории и увеличаване перисталтиката на храносмилателния тракт.

Кога трябва да се практикува Саю?

Препоръчва се да се пие топла вода веднага след нощен сън или вечер преди лягане. В сутрешните часове това помага да се събудите по-бързо, да почувствате прилив на енергия и да се настроите за активен работен ден. Преди да заспите, топлата вода способства за бързото изгаряне на излишните калории и осигурява дълга, пълноценна почивка.

Не трябва да пиете твърде много вода. Достатъчни са 4 чаши на ден. Детоксичният ефект кара някои хора да се чувстват много уморени. Водата не трябва да се пие твърде бързо, по-добре е да я приемате на малки глътки. Така всички органи и системи се затоплят постепенно. Също така, във водата не бива да се добавя нищо – нито билки, нито лимонов сок.

За по-добър ефект се препоръчва да се използва преварена вода, която веднъж е доведена до кипене, след това е замразена, размразена е и отново е затоплена леко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *