10-те заповеди на легендата проф. Мермерски лекуват всяка болест

Проф. Йонко Мермерски продължава делото на баща си – легендарния проф. Христо Мермерски, който почина през декември миналата година на 88-годишна възраст. Преди дни в своя фейсбук профил синът на известния природолечител публикува неговите „10 заповеди“ за здраве и дълголетие, които всеки човек трябва да знае и да спазва, ако иска да държи болестите настрана от себе си.

Ето ги и тях:

1. Стомахът страда, когато не закусвате.

2. Бъбреците страдат, когато не изпиете 10 чаши вода за 24 часа.

3. Жлъчката страда, когато не спите след 23 часа и не се събудите на изгрева.

4. Тънките черва страдат, когато ядете студена храна.

5. Дебелото черво страда, когато ядете повече пържена и пикантна храна.

6. Белите дробове страдат, когато вдишвате дим, мръсен въздух и цигарен дим.

7. Черният дроб страда, когато ядете тежка пържена храна, различни вредни и бързи храни, пиете алкохол.

8. Сърцето страда, когато ядете храна с много сол и холестерол.

9. Панкреасът страда, когато ядете много захар и сладко.

10. Очите страдат, когато се взирате много в телефона и компютъра в тъмното.

Проф. Христо Мермерски бе посветил 60 години от живота си на лечението чрез хранене. Казваше, че най-полезното лекарство, но и най-голямата отрова за човек е храната. „Българинът няма мярка – сяда вечер на банкет, изяжда една салата и я полива с ракия. После му слагат ордьовър със салами, саздърми, които са ужасни. После супа, второто ядене с вино. Десерт, плодове и ако се сетят, още нещо друго. Това е първият етап на преждевременната смърт. Инсултът, инфарктът, атеросклерозата са все болести главно на неправилно хранене“, обясняваше ученият.

„При неправилно хранене получаваш диабет, увреждат се бъбреците, черният дроб, сърцето, разболяваш се от подагра. Всички лекари се кълнат в Хипократовата клетва, а основната мисъл на Хипократ е: „Нашата храна трябва да бъде нашето лекарство и нашето лекарство трябва да бъде нашата храна“. В същото време в България те не изучават лечебните свойства на храната“, казваше още Мермерски-старши. Той не криеше и кои храни умеят да ни лекуват: „Първата група са зеленчуците, втората – плодовете, третата – гроздето, четвъртата е червеното вино, петото е медът с неговите производни.

Хората не знаят, че от 24 микроелемента, необходими за човешкото тяло, 22 ги има в меда. Той поради това, че събира нектара от различни билки, съдържа най-ценните им качества. Разбира се, медът трябва да е истински и закупен от проверен производител, защото в магазинната мрежа т. нар. мед не е нищо повече от химия и вредна глюкоза.

Следва млякото с неговите производни. Седмото са бобовите култури. След това са маслодайните култури от типа на слънчогледа. Ако изядете 40 г непечени слънчогледови семки, си набавяте голям запас от витамин Е. Това е витаминът с най-противораково действие. Стигаме до черния шоколад, който влияе добре на сърцето. И на последно място, но не и по важност – рибата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *